oireita homeista apua

Oireita homeista

OIREITA HOMEISTA

Kun oudot oireet ovat vaivanneet mieltäsi jo pitkään ja olet ehkä kuullut että homeoireilu on hysteriaa, niin ei tarvitse stressaantua. Homeet ihan oikeasti aiheuttavat fyysisiä ja hermostollisia oireita. Kosteusvauriohomeet tuottavat hengitysilmaan erilaisia myrkkyjä, toksiineja. Ne ovat homeiden selviytymiskeino ja leviävät itiöiden mukana. Jotkut toksiinit ovat myös hermostolle vahingollisia, aiheuttaen muistinmenetyksiä, uupumusta, nykimistä jne mutta nekin oireet voivat olla epäterveellisestä hengitysilmasta johtuvia. Kokeile ja käy matkalla paikassa missä varmasti ei ole homeita, niin voit huomata muutamassa päivässä miten osa oireista väistyy ja olo helpottaa, jos syynä on ollut sisäilma. Pidemmän altistuksen jälkeen toipuminen voi kestää kuukausia, jopa vuosia. Vähättelijöillä ei ole vielä aiheesta omakohtaista kokemusta tai he ovat taloudellisesti sitoutuneita kantaansa. Usko siis itseesi ja kehosi varoituksiin.

Mitä oireita homeet aiheuttavat

Samassa asunnossa tai työpaikassa oleville ihmisille voi tulla homeista erilaisia oireita. Tyypillisimpiä oireita altistuksen alussa on esimerkiksi pitkäkestoiset flunssaoireet: nuha, yskä, päänsärky, kuiva köhiminen, poskiontelo- ja hengitystietulehdukset. Oireet helpottavat aluksi nopeastikin altistuksen loputtua, mutta voivat myös kroonistua. Homeiden ja itiöiden määrä vaikuttaa oireiluun. Pidempään altistuttua usein tulee usein mukaan erilaiset tulehdukset: silmätulehdukset, ihotulehdukset, niveltulehdukset, suolistotulehdukset jne. Tulehdukset tuovat mukanaan erilaisia kipuja, kutinaa ja huonovointisuutta. Usein esimerkiksi poskiontelontulehdus kroonistuu ja  lääkärit määräävät antibiottikuurin toisen perään. Tyypillisiä ovat myös keuhkokivut, hengitysvaikeus, kurkun turvotus, ”pala kurkussa”-tunne ja äänen käheys. Yllättävän moni nainen on myös kertonut että pitkän altistumisen seurauksena ollut myös hormonien sekoittumista ja keskenmenoja. Esimerkiksi Fusarium suvun homeiden toksiinien on todettu aiheuttavat vuotohäiriöitä ja vaurioittavan hermokudosta*.

Mitä sairauksia homealtistuksesta voi seurata

Usealle pitkästä homealtistuksesta jää muistoksi vähintään astma. Onnekkailla astmakin rauhoittuu, kun välttelee altistuksia. Turkulainen lääkäri kertoi, että homealtistuksen jälkeen on tyypillistä saada erilaisia kemikaaliallergioita sekä yliherkkyys siitepölyille, kuten koivulle, lepälle ja pähkinäpensaalle. Siitepölyallergiat tuovat mukanaan myös ristikkäisallergioina ruoka-aineyliherkkyyksiä, koivuallerginen esimerkiksi usein on allerginen omenalle ja mansikalle, pähkinäpensaan siitepölylle allerginen saa oireita pähkinöistä jne.  Joillekin siitepölyallergialista kasvaa ajan kuluessa pidemmäksi ja sen mukana ruoka-aineyliherkkyydet lisääntyvät. Monet homealtistuneet ovat kertoneet myös täysin samanlaisista kemikaaliallergioistaan. He saavat allergiaoireita esimerkiksi hajusteista, kemikaaleista ja lisäaineista.

Homealtistus voi aiheuttaa vakaviakin sairauksia

Pidemmässä altistuksessa ihmisille on puhjennut autoimmuunisairauksia kuten erilaisia reumasairauksia. Aiheesta on tehty monia kotimaisia ja ulkomaisia tutkimuksia. Sairauksien syntymekanismina voi olla esimerkiksi kuvaus: sairaus puhkeaa geneettisesti alttiille henkilöille heidän altistuessa normaalia suuremmille määrille ympäristön epäpuhtauksia, bakteereja tai kemikaaleja. Pitkäaikaisesta altistumisesta on usein seurannut myös puutostiloja esim. rautavarastoissa, D ja B 12 vitamiineissa, joista kaikki ovat tärkeitä kehon normaalille toiminnalle. Vastustuskykyä pitkäaikainen altistus myös selvästi laskee. Homealtistuneet kokevat olevansa koko ajan kipeitä ja flunssassa. Mahtaakohan siihen liittyä myös se, että hometoksiinien on myös todettu lisäävän syöpäkasvaimien riskiä eri eläinlajeilla. IndoorAid sivustoilla kerrotaan; Aspergillus flavuksen toksiini lisää ihmisen syöpäriskiä. Homealtistus voi olla vakava asia henkilöille joilla on geneettisiä alttiuksia tai herkkyyksiä. Itse pysyvästi sairastuneena olen sitä mieltä, että ei kannata jäädä homeisiin tiloihin altistumaan ja katsomaan miten hyvä oma geeniperimä on. Jos epäilet altistuvasi jossakin, älä jää odottelemaan, vaan ota selvää. Vähennä ja vältä altistusta mahdollisimman hyvin. Nopein tapa saada mielenrauha ja selvittää onko tiloissa hometta, on tilata homekoirat ja siitä asia lähtee etenemään.
Lisää aiheesta: www.homekoiraturku.fi

*Lähde; http://indooraid.com/?page_id=27

3 Comments

 1. uhzsdizlwhMay 3, 2020

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 2. gJune 16, 2020

  You need to be a part of a contest for one of the most useful blogs on the internet.

  I am going to recommend this web site!

 3. gJune 17, 2020

  I like what you guys tend to be up too. This kind of clever work and exposure!
  Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top