pelastus homeoireisiin

Miten toimia jos epäilee homeoireilua

MITEN TOIMIA JOS EPÄILEE HOMEOIREILUA

Nopein tapa selvittää onko asunnossasi hometta, on tilata homekoirat. Ole tarkka minkä yrityksen tilaat, koska eri koirat ovat koulutettu eri asioille ja eri tavoin. Koirien ilmaisuissa on isot erot, kuten myös siinä miten ohjaajat tulkitsevat ilmaisuja. Lue muiden asiakkaiden palautteet ja kysele suoraan palautteiden antajilta kokemuksia varmistuaksesi että saat oikeasti sinun tilanteeseesi hyödyn ja avun tutkimuksesta.

Homekoiratutkimus kannattaa tehdä ennen korjausten aloittamista, jotta saadaan selville kaikki paikat mitkä vaativat huomiota. Homekoirien avulla löydetään myös rakenteiden sisällä piilossa olevat ja kuivuneet kasvustot. Homeiden etsinnässä kosteusmittari ei ole riittävä tutkimuskeino, koska kuivuneet ja kuolleetkin homeet ovat toksiinisia. Erittäin paljon toksiineja tulee kasvustoista, jotka välillä kuivuvat ja välillä taas saavat vettä. Ne pääsevät kasvamaan isoiksi ja itiöivät runsaasti. Siksi piilovaurioiden löytäminen homeremontissa on tärkeää ja ainoa keino löytää ne, on osaavat homekoirat.

Homeremontti ja homesiivous

Taloyhtiöt ovat kustantaneet tutkimuskulut yleensä jos homekoira on tehnyt löytöjä ja jos raportti on sellainen, että siitä on taloyhtiön korjaussuunnittelussa ja homeremontissa hyötyä. Yleensä taloyhtiöt ja vuokranantajat ovat raportin luettuaan aktivoituneet korjaustöihin ja asunto on saatu kunnostettua niin, ettei se enää aiheuta terveyshaittoja. Poikkeuksiakin valitettavasti on. Homekoiratutkimuksen jälkeen kannattaa tilata RTA – rakennusterveysasiantuntija ottamaan näytteet ja tekemään korjaussuunnitelma. Korjaus on hyvä antaa vauriokorjaamisen ammattilaisen tehtäväksi, niin hän osaa huolehtia mm muun asunnon suojauksesta korjauksen aikana ja neuvoo oikean tavan siivota homeremontin jäljet.  Esimerkiksi Fusariumin ja Stachybotryksen löytyessä Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee asbestipurkutekniikan käyttöä, jotta voidaan suojella ihmisiä ja estää kalusteiden ja ympäristön saastuminen. Homesiivous on erittäin tärkeä tehdä huolella ja oikeilla laitteilla, koska remontti voi levittää itiöitä runsaasti kaikille pinnoille.

Terve mieli terveessä kehossa ja terveessä kodissa

Älä jää ongelman kanssa yksin. Tietoa on, homeongelmia on tutkittu esim. Turun Yliopistolla jo 30 vuotta. Kannattaa siis ottaa asia puheeksi ja ryhtyä hoitamaan ongelmaa eteenpäin. Homeongelmista ei kannata vaieta, koska ne ovat yleensä korjattavissa.  Linkkejä ja lisää aiheesta: www.homekoiraturku.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top